Naar navigatie gaan

Tip van Jurgen: LCMT 2014

CC-lid Jurgen Simoens reed al verschillende keren mee met LCMT (voorheen de Low Countries Mountainbike Tour). Vanaf dit jaar heeft de organisatie beslist om, naast in mei een mountainbikevierdaagse, ook een driedaags wielerevenement te organiseren in april. Aangezien Jurgen positieve ervaringen heeft met deze organisatie, plaatsen we even dit evenement in de kijker voor de geïnteresseerden.
De LCMT kreeg na 15 edities een nieuwe naamsinvulling:  
Luxemburg Cycling & Mountainbike Tour
En wel om 2 redenen!
1)     Heel wat deelnemers uit de vorige editie vonden de etappe in het Groothertogdom Luxemburg zeer mooi. Omdat dit een gebied is waar de natuur inderdaad prachtig is en je er als individu niet zomaar met de ‘bike ‘ door kan (o.m. toelatingen nodig).
2)     Daarnaast is er de groeiende vraag van weg-fietsers naar een meerdaagse op de koersfiets op een soortgelijk parcours als de MTB-LCMT. Samen met het feit dat ook de ‘mountainbiker’ in voorbereiding naar de vierdaagse op de ‘bike’ best wel wat wegkilometers op een bij voorkeur met veel hellingen bezaaid parcours kan gebruiken in de conditie-opbouw, was dit een voldoende sterke reden om enkele weken voor de MTB-tour ook een driedaagse op de weg uit te bouwen. Uiteraard met behoud van de uitmuntende accommodatiemogelijkheden die tijdens de LCMT ‘mtb’ al gelden.
3)     Tot slot was er de feitelijke link met ‘Luxemburg’. Zowel de Belgische provincie als het Groothertogdom LUXEMBURG vormen nu eenmaal het territorium van de ‘dubbel-LCMT’. Logisch dus dat de ‘L’ voortaan met Luxemburg kan en mag worden geassocieerd.
Op de website http://www.lcmt.be/ brengen we zodra iets vast staat alle informatie. Uiteraard bent u vooral benieuwd naar het etappeschema.
Voor de LCMT CYCLO ligt het etappeschema al helemaal vast:
Etappe 1: CLERVAUX – via Echternach – HOUFFALIZE (162 km) met LADIES ONLY afstand over 90 km
Etappe 2: HOUFFALIZE – regio Stoumont/Manhay/La Roche – HOUFFALIZE  (160 à 165 km), met LADIES ONLY over max. 100 km
Etappe 3: HOUFFALIZE – CLERVAUX (140 km) met LADIES ONLY over max. 90 km
         LADIES ONLY: betekent dat voor het gemiddelde snelheids-brevet (goud/zilver/brons…) de dames een kortere afstand krijgen. Het is zeker toegelaten om als vrouwelijke fietser toch de langste versie te fietsen. Mannen die de Ladies-afstand kiezen mogen dit ook, maar verzaken wel aan het Goud/Zilver/Brons-tijdbrevet. We onderzoeken nog of hetzelfde mogelijk wordt voor de MTB-versie van de LCMT.
Voor de LCMT MTB is het etappeschema ‘intern’ al een feit, maar willen we nog enkele lokale meetings en onderhandelingen (vooral dan met de NIEUWE start-/finishlokatie) afwachten alvorens dit officieel bekend te maken.
Wel reeds vast staat het volgende:
Etappe 1 :  ? lokatie in Provincie Luxemburg –  Houffalize (ca. 90 à 95 km)
Etappe 2: Houffalize – (lusetappe) – Houffalize (90 à 100 km?)
Etappe 3: Houffalize – Clervaux/Wincrange – Houffalize (90 à 100 km) (ook een lusetappe dus)
Etappe 4: Houffalize –  AANKOMSTlokatie (max. 90 km)
 
BELONING VOOR WIE DE DUBBEL LCMT FIETST!
INCL. DIRECTE KORTING VOOR EEN VOLGENDE EDITIE
      Wie beide evenementen combineert ontvangt de unieke koerstrui (ontworpen door Bio Racer) helemaal gratis. Daarop zal uitdrukkelijk vermeld staan dat u de ‘dubbel LCMT anno 2014’ heeft gefietst… Een uniek en zeer begerenswaardig aandenken!
Tijdens beide evenementen kunt u voor het ALL-IN arrangement met verblijf  hotel Ol Fosse d’Outh ( Houffalize) kiezen.  Het hotel biedt eveneens een animatie- en activiteitenprogramma aan voor partners (niet –fietsers) en kinderen.
Tijdens de LCMT CYCLO zal het accent vanzelfsprekend op enige ‘Paas’-beleving liggen (speciaal familie-paasarrangement met paashaas en paaseitjes).
De ALL-IN prijs voor de LCMT cyclo bedraagt SLECHTS € 249 (licentie ‘cyclo’) of € 252 (geen recreatieve licentie) (tarief indien u voor 1 januari ’14 inschrijft).
De prijs voor de LCMT mtb bedraagt (tarief voor 1 januari ’14): € 345 (recreant) of indien competitief €375. Er is een toeslag van respectievelijk €4 (recreatief) en €15 (mtb-competitie) als je geen bondslicentie hebt.  Bij dat laatste neemt Biking Events zelf  €5 van uw bondsverzekeringskosten op zich, indien u geen wedstrijdlicentie heeft!
 
NIEUW!
Bovendien is er een interessante €-puntenformule uitgewerkt op basis van volgende criteria:
- deelnemen en uitrijden (3 voor de CYCLO en 4 voor de MTB) = automatisch 7 € korting op eerstvolgende inschrijving voor de LCMT (cyclo OF mtb) in 2015.
Verder bijkomend punten te winnen via:
- goud – zilver – brons tijdbrevet (Baikron-tijdregistratie gekoppeld aan gemiddelde snelheid)
- competitieklassementen in de Mountainbike-LCMT (waarvan 40 ptn voor de eindwinnaar) alsook het berg-puntenklassement
- eveneens punten voor dames, masters 1 en 2, jongeren (beloften)
 
wie de dubbele LCMT fietst hevelt die punten rechtstreekse over naar gelijkwaardige €-korting voor de volgende editie (2015). Wie enkel de ‘cyclo’ of enkel de ‘MTB’ meefietst krijgt 50% van de punten omgezet in €-korting voor het volgende jaar! ZIE OOK OP http://www.lcmt.be/ voor schematisch overzicht.
maximaal valt zo tot ruim 100 € korting te verdienen op een volgende editie. Voor de ‘eindwinnaar’ wordt dat sowieso toegevoegd aan de prijzenpot, daar de winnaar van de LCMT (competitietour MTB) automatisch al startgerechtigd is voor de volgende LCMT-mbt.
Nu al kunnen we aankondigen dat een zéér interessante prijzenpot (zowel competitie als via ‘tombola’ of andere criteria te verdelen onder de recreatieve fietsers) in stelling wordt gebracht.
 
OPGEPAST CLUBS: 11de LID FIETST GRATIS MEE!
CLUB-korting : bij 10 inschrijvingen , is de 11de deelnemer gratis. Dit geldt zowel voor de LCMT CYCLO als de LCMT MTB. De groepskorting is NIET cumuleerbaar met de CYCLO. Dus 10 wegfietsers = 11de CYCLO-ticket gratis, 10 mountainbikers = 11de MTB-ticket gratis. Het moet wel gaan om een officieel bij een wielerfederatie aangesloten wielerclub.
 
BE FAST!!!
Hotel Ol Fosse d’ outh wordt binnenkort helemaal vernieuwd. De capaciteit hotelkamers tijdens de evenementen van 2014 is daardoor iets beperkter. Indien u kiest voor de all-in formule doet u er daarom best aan om zo spoedig mogelijk in te schrijven.
 
Sportieve groeten en hopelijk tot in april/mei 2014 in de Luxemburg Cycling & Mountainbike Tour,
 
namens het team van
vzw Biking Events


Main menu 2

Article | by Dr. Radut