Naar navigatie gaan

Rita bereidt zich voor op beklimming Mont Ventoux

Uit de Streekkrant van woensdag 30 januari 2013 (pagina 9):

"Mijn derde keer"

KOKSIJDE - Rita Dedeyster (50) maakt zich op om voor de derde keer de Mont Ventoux te beklimmen en dat op 22 juni. De Koksijdse is sinds 2005 aangesloten bij de wielerclub Coxy Cycling waar ze sinds twee jaar bij de heren fietst.

Beroepshalve is Rita administratief bediende bij het Koksijdse gemeentebestuur. "Met de wielervereniging rijden we elke zondagmorgen in de zomer ongeveer 90 km en in de winter 70 km. We doen ook regelmatig grotere tochten van 100 km of meer in het Heuvelland of Noord-Frankrijk. Bij de dames bouwde ik mijn conditie op. Ik las het boek van Toon Claes over hoe je de Ventoux moet beklimmen en sindsdien sta ik open voor zo'n uitdagingen. Ik train ook vaak alleen. Het zal dit jaar de derde keer zijn dat ik de Ventoux zal beklimmen. Ik deed dat telkens met Sporta. De overstap naar de heren was ook een uitdaging voor mij maar ik heb al veel opgestoken over onder meer de verschillende soorten koersfietsen en het rijden in groep.

Vorig jaar ben ik met de heren één week naar de Arceche geweest waar we 700 km hebben gefietst tussen de heuvels. Mijn voorbereiding om de Ventoux meester te kunnen, startte in 2005 toen ik me aansloot bij de wielerclub en drie jaar later verloor ik heel wat kilo's zodat het fietsen nog vlotter ging. In de zomer fiets ik tot vier keer per week. Noem het gerust een passie. De Ventoux is de eerste echte col die ik ooit heb beklommen. De berg, de natuur en omgeving zijn prachtig. De mooiste kant  is die van de Malaucène. Vooral het weer maakt de beklimming moeilijk maar het afdalen is ook niet van de poes." Het verdere verloop van dit avontuur lees je de komende weken in onze krant.

www.monventoux.be



Main menu 2

Article | by Dr. Radut